Vellykket Somalisk kulturaften på Mariehaven

Vellykket Somalisk kulturaften på Mariehaven

På FrivilligBørs inngikk Mariehaven en avtale med Somalisk kvinne og barn forening om at de skulle bringe somalisk kultur inn på institusjonen i bytte mot møtelokaler til organisasjonens virksomhet.

Tekst og foto: Trine Lippestad, Mariehaven bo- og behandlingssenter

På FrivilligBørs inngikk Mariehaven en avtale med Somalisk kvinne og barn forening om at de skulle bringe somalisk kultur inn på institusjonen i bytte mot møtelokaler til organisasjonens virksomhet. 
 
Resultatet av avtalen ble en herlig kveld i juli!  Husets beboere ble invitert til somalisk aften i husets kafé. Beboere kom ned til flott dekket bord, og all mat var tilberedt av de somaliske kvinnene. Kvinnene var kledd i sine nasjonale drakter som var et vakkert skue!

Menyen besto av somalisk lammegryte som smakte aldeles fortreffelig! Samosa og indisk ris med kjøtt og grønnsaker sto også på menyen. Til dessert var det tyrkiske søtsaker fra en i kollegiet som gjerne ville vise noe fra sin kultur! Kommentarer fra gjestene rundt bordet var at dette var kjempehyggelig og veldig annerledes! Nydelig mat, men noe helt annet. Det er en meget god attest! 
 
Underholdningen startet med en kort informasjon om Somalia, innbyggerantall, religion, kultur og annet. Videre ble vi underholdt av en somalisk musiker fra Oslo, som sang somaliske kjærlighetssanger og fikk stemningen til å stige.
 
Det ble dans, mye hygge og alle storkoste seg i en helt ny setting på Mariehaven.

Dette frister til snarlig gjentakelse!  

Beste hilsner og takk fra Mariehaven : )


Noen av våre tidligere deltakere
User Login
Don't have an account? Create one now!